Vecka 17

Det kanske är dags å ta ett kort på magen nu oxå så man kan jämföra sen;)
Så gjorde jag med Wille oxå så:P Magen blir nog större den här gången än förra iaf,
den har ju växt mycke redan så:) Då får man känna hur de känns å ha en stor mage å kanske en mage som blir ivägen, magen med Wille blev ju inte så stor!
Nu saknar jag lilla plutten! Hoppas han har blir frisk snart, han har haft feber hela veckan :( Uscha, måste vara jobbigt å vara sjuk jämt! 
Vecka 17

Barnet:

Barnet kan gäspa

Barnets kropp är tunn, armar och ben är magra och det mesta av skelettet består mer eller mindre av brosk, som är mjukt och flexibelt. Lanugohåret täcker hela kroppen i mönster som liknar fingeravtryck, och huden är fortfarande genomskinlig och saknar underhudsfett.

Barnets ögon har nu ögonlock, men de öppnas inte förrän runt den 27:e graviditetsveckan. Hon eller han är medveten om och kan reagera på vad som händer. Du kanske kan känna hur barnet reagerar på ljud.

Nu är de externa könsorganen så tydliga att man kan se om det är en pojke eller en flicka.

Från och med den här veckan väger barnet mer än moderkakan.

Mamman:

En glad överraskning i andra trimestern

Nu när ditt hjärta har 20 procent mer blod att pumpa runt händer det att du får hjärtklappning, men det är inget att oroa sig för.
Den ökade blodmängden får kroppens slemhinnor att svullna. Därför får du lite mer flytningar än vanligt, och näsan täpps till (se till att inte bli beroende av nässpray. Använd koksaltlösning i stället!).

Slemhinnor finns även i slidan, och nu blir de mer blodfyllda än tidigare. Om din sexlust, som förmodligen fick komma i andra hand under första trimestern på grund av trötthet och illamående, nu kommer tillbaka när du mår bättre är chanserna goda för att sexlivet ska få sig ett rejält uppsving. Många säger att de aldrig i sitt liv har haft så bra sex som under den andra trimestern!

Nu blir de mat! Pastagratäng! Muums! :)
Senare blir det ljusparty och inredningsparty ;D
Uppdaterar nå mer nått tag sen :)
Bye!


Kommentarer
Postat av: Evelina

Okej, vi var också till Gävle, jag tyckte dom var bra där, och där berättar dom ju iaf om man vill veta kön, vet inte hur det är i Huddik om dom är strängare på det där? Kanske bara något jag fått för mig också ;-) Men dom är iaf trevliga i gävla tycker ja :-)

Ja Thilia sover bra, kan inte klaga, hon äter ca 1 gång per natt och somnar direkt då igen och sover till 8 tiden, så kan inte klaga :-)

Hur gammal är din William nu? kram

2010-11-08 @ 20:30:24
URL: http://evelinagabriella.blogg.se/
Postat av: evelina

Jaha men det är ju snart, vad mys :-) Min bråkstake blir 2 ½ i början av december ;-) Kram

2010-11-08 @ 21:53:44
URL: http://evelinagabriella.blogg,se

Din chans att skriva vad du vill:

Namn:
Kom ihåg mig till nästa besök?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Din blogg:

Yttra dig:

Trackback
RSS 2.0